renske, tom en chris HR_edited.jpg

Missie

Mijn leven staat in het teken van recht doen. Dat besef is steeds sterker geworden. Niet alleen qua kennis en qua skills, maar vooral ook als houding. En daar ben ik niet uniek in: persoonlijke integriteit, de wens om rechtvaardig behandeld te worden maar ook de integriteit van organisaties en besluitvorming is voor bijna iedereen veel meer waard dan geld of goed.

 

Na een loopbaan binnen de Nederlandse politie (1981 – 1997) en het Openbaar Ministerie (1997 – 2017) ben ik als lid van de Tweede Kamer (CDA-fractie, 2017 – 2021) eens te meer doordrongen van het besef dat ‘recht doen’ niet alleen speelt binnen de wereld van politie en justitie. Met name mijn voorzitterschap van de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag heeft mij laten zien hoe belangrijk het is dat feiten onafhankelijk onderzocht worden, dat misstanden benoemd worden.

Maar ook: dat er mensen zijn die – eerlijk en onafhankelijk – daaraan bij willen dragen. En precies daar ligt mijn ambitie: vanuit een onafhankelijke en kritische rol bijdragen aan rechtvaardigheid. Om mensen en organisaties de mogelijkheid te bieden de draad weer op te pakken. Samen of alleen.